Noodkreet voor Eritrese christenen



Het Noord-Korea van Afrika, zo wordt Eritrea genoemd. Alleen al het afgelopen jaar zijn er 214 christenen opgepakt. Naar schatting zitten 400 christenen gevangen in strafkampen en gevangenissen.

SDOK voert actie om Eritrese christenen te ondersteunen.

Steun Eritrese christenen
én ontvang gratis een e-book.

Wat zou jij doen?



Stel: je zit al acht jaar gevangen in een bloedhete zeecontainer in de woestijn, omdat je in Jezus gelooft en weigert naar een staatskerk te gaan. De enige mensen die je ziet zijn de mensen die ook gevangengenomen zijn. Soms wordt je gedwongen toe te kijken hoe zij gemarteld worden, andere keren ben jij het zelf die geslagen wordt.

Stel dat je de keus krijgt: als je een handtekening zet onder een formulier waarin je jouw geloof afzweert, mag je naar huis. Maar als je weigert, blijf je gevangen voor onbepaalde tijd. Wat zou jij doen?

Dit formulier is nagemaakt op basis van de informatie die we hebben ontvangen.Dit formulier is nagemaakt op basis van de informatie die we hebben ontvangen.



Lya tekende

"In de gevangenis kwam ik in een geestelijke crisis. Ik was God kwijt en voelde mij compleet verlaten. Ik bad, maar Hij antwoordde niet. Andere christenen zeiden: 'We zien dat Hij dicht bij je is.' Ze baden vierentwintig uur per dag voor mij. Maar dat nam mijn angst voor de dood niet weg. Daarom besloot ik na acht jaar het formulier te ondertekenen."

Nadat Lya vrij kwam, kreeg ze spijt. "Mijn medegevangenen hadden gelijk: God was al die tijd bij me. Ik had moeten volhouden."

SDOK steunt christenen als Lya met traumahulp en geestelijke bemoeding. Help jij mee?

Steun christenen als Lya



Ajana tekende niet

"Tijdens mijn gevangenschap werd ik hevig gemarteld. Regelmatig werden we geslagen tot we bewusteloos raakten. De anderen horen schreeuwen van de pijn was voor mij de ergste marteling.

Elke keer kreeg ik de kans om aan de martelingen te ontsnappen. Ik hoefde alleen maar het formulier te ondertekenen om mijn geloof af te zweren. Ik weigerde steeds opnieuw."

Ajana zat dertien jaar gevangen voordat ze werd vrijgelaten. SDOK steunt Eritrese gevangenen en hun gezinnen met voedsel, medicijnen en geestelijke bemoediging.

Steun gevangenen als Ajana

Wat doet SDOK?

SDOK wil er zijn voor Eritrese christenen die te maken hebben met vervolging. Of ze nu gevangen zitten, gevlucht zijn of zijn vrijgelaten uit de gevangenis omdat ze onder druk het formulier hebben ondertekend.

Zo help jij mee:
  • Met 25 euro geef je een maand lang traumahulp en bemoediging aan christenen die uit de gevangenis vrij zijn gelaten.
  • Met 34 euro voorzie je gevangenen en hun familie een maand lang van voedsel en help je met medicijnen en kleding.

Draag bij
én ontvang gratis het e-book 'In de woestijn van de verdrukking'.

Ontvang gratis het e-book over Ajana en Lya

Geef je een gift voor de projecten met Eritrese christenen, dan ontvang je vandaag nog het e-book 'In de woestijn van de beproeving' met het waargebeurde verhaal van Ajana en Lya.

Bestsellerauteur Monica Nieuwenhuijse ontmoette de twee vrouwen zelf en verwerkte hun verhalen in een ontroerend e-book dat je inspireert en aan het denken zet.

Nieuwsgierig geworden? Geef een gift en ontvang het e-book gratis.

Doneer én ontvang het e-book