Christenen hebben elkaar nodig, vindt Meindert. "Wij hebben de getuigenissen van vervolgde christenen nodig en zij hebben ons gebed nodig. Daarom is het zo belangrijk om steeds die verhalen te blijven vertellen. De lessen die zij ons leren zijn zó waardevol." Een voor hem persoonlijk voorbeeld is het hechten van waarde aan materiële dingen. "De Bijbel leert ons schatten in de hemel te verzamelen, die niet vergaan. Materiële dingen kunnen je best plezier geven, maar je niet blijvend bevredigen zoals alleen God dat kan."
Wat Meindert ook opvalt in de verhalen van vervolgde christenen is de waarde van de Bijbel: “De Bijbel is echt genoeg voor hen, en ze ervaren dat God ook echt tot hen spreekt.” Hij noemt het voorbeeld van Gyang uit Nigeria. Zijn familie werd door Fulani-herders om het leven gebracht maar toch putte hij troost uit de Bijbel, die hem vertelt in alles op God te vertrouwen.
Gyang uit Nigeria verloor zijn familie bij een aanslag. De Bijbel biedt hem houvast.
Meindert en Richard praten samen verder over de praktijk van het bijbellezen. De verhalen van vervolgde christenen leren ons dat het belangrijk is om je vast te houden aan Gods Woord. Een Chinese voorganger die meer dan 20 jaar in gevangenschap had gezeten, beseft ook dat hij nu in vrijheid een cel voor zichzelf moest bouwen om trouw de Bijbel te blijven lezen.
Iraanse christenen leren actief bijbelteksten uit hun hoofd omdat ze weten dat hun Bijbel hen elk moment kan worden afgepakt. Het uit je hoofd leren van bijbelteksten is een unieke manier om met de Bijbel bezig te zijn. Ook wij hebben het nodig om dat Woord in ons hoofd en hart te hebben, want de duivel gaat Nederland niet voorbij.
Meer weten over hoe vervolgde christenen met de Bijbel omgaan en wat de SDOK heeft bedacht om jou te helpen belangrijke teksten uit je hoofd te kennen? Luister dan snel naar de nieuwste aflevering van podcast De Stem!
Open de podcast in Spotify
Open de podcast in iTunes
Beluister vanaf je computer